zámunkra az angol szetter a "véletlen szerelem" ajándéka. Első angol szetterünket Foltos Bestia Akela "Axi"-t egy újsághirdetés útján ismertük meg, sajnos ő még nem tudatos választás eredménye, mivel akkoriban még nem gondoltunk kiállításra illetve tenyésztésre, hanem csak "egy kutyát" szerettünk volna.

Később miután sok kedves "szetteres" barátra tettünk szert, valamint megízleltük a kiállítások világát rájöttünk, hogy életünk szorosan összefonódik a szetterekkel. Nagyon sok kiállítást látogattunk meg idehaza és külföldön egyaránt, megpróbáltunk minél több szakmai anyaghoz hozzájutni (angol évkönyv, kutya anatómia....stb.), valamint kapcsolatot építettünk ki nemzetközileg is elismert angol szetteres tenyésztőkkel, hogy a fajtáról szélesebb ismeretekkel rendelkezhessünk.

Késõbbi tudásunk alapján döntöttünk arról, hogy a standardadó ország Anglia típusos szettereinek tenyésztését tűzzük ki célul. Vonalainkat már tudatosan ebbe az irányba építettük tovább.

Segítséget nyújtott nekünk az első generációban Suntop Shining Ben fia Heuréka Vaspy, akinek a Slow Fox A és B almot köszönhetjük. Vaspy 4 éves korában került hozzánk tenyésztõjétõl Kurkó Ágnestõl. Õ volt az elsõ igazán sikeres kiállítási kutyánk.
A második generációnkhoz egy angol származású kant hoztunk Belgiumból Latest Dance at Bournehouse fiát Wansleydale Stay Lucky"Diegó"t. Diego nagyszerű apja volt a Slow Fox C (Can Can, Chili és Chick-Pea) és D almoknak. Ezek az almok eredményesebbek és küllemben is szebbek voltak, mint az előző két alom. A harmadik generációnk megalapozója szintén egy angol import kan Bournehouse Razzle Dazzle unokája Bournehouse Rock Star "Hope" . Hope utódai -a Slow Fox E és F almok- Evening -Star "Melody", Fey Firedrake "Shadow" és Fun Factory"Joy" mindannyian Championok, valamint "Shadow" fiatal világgyõztes (Portó 2001). Hope egyik legígéretesebb külföldi fedezésébõl (Ferrysett Silhoutte - Bournefield Kennel) megtartottunk egy tricolour szukát Bournefield Zarzuela "Secret"-et. "Secret" büszkeségünkre már négy ország Championja, Európagyõztes (Barcelona 2004) és Fiatal Világgyõztes (Portó 2001). 2001 év végén nagy boldogságunkra új fiatal reménység tûnt fel kennelünkben Bournehouse Stormy Sea "Pride" személyében. Õ lett az apja a Slow Fox kennel negyedik generációjának a G, H, I és J almoknak.

Nekik köszönhetjük, hogy manapság már a legnagyobb nemzetközi mezőnyben is megállják a Slow Fox angol szetterek a helyüket.
Eddig is és a jövőben is nagy hangsúlyt fektetünk kutyáink egészségére (HD és PRA szűrések), küllemére és vadászati képességeire. Mindezt tesszük a tulajdonosokért (akik a mi kennelünkből választanak kutyát), hogy elégedettek és boldogok legyenek egy egészséges és szép angol szetterrel az oldalukon.
Köszönjük Gordon és Penny Williams- nak, Karel, Nicole és Leen van Genechten-nek és
Lieven de Leebeck-nek a segítségüket és támogatásukat!